Ιαχείν και Βοάς

Στο βιβλίο "Σολoμών" των Γ. Μαντέλ & Π. Αϊζελέ οι συγγραφείς -παρότι Εβραίοι!- παραδέχονται οτι οι δύο στύλοι των Μασονικών Στοών Ιαχείν και Βοάς [(Jachin και Boaz)] ανευρίσκονται ακόμα και σε... Πρωτοελληνικούς ναούς! Βέβαια, οι συγγραφείς αυτοί ισχυρίζονται οτι ουδείς μπόρεσε ποτέ να σπάσει τον κώδικα των παράξενων αυτών "μασονικών" ονομάτων, που η... Ιαχή τους Βοά απο μόνη της! Καλά θα κάνουν οι Μασόνοι να διαβάζουν πιο προσεκτικά τα ελληνικά, αν θέλουν να καταλάβουν τελικά κάτι απο τα Μυστήρια και να μη χάνουν απλά την ώρα τους στις σκοτεινές στοές τους παίζοντας ζάρια με στοιχήματα επί της τύχης των λαών! Γιατί μπορεί να έχουν υλική δύναμη, αλλά στη Μεταφυσική παίρνουν κουλούρα!

Οι δύο στύλοι που βαστάζουν τη μασονική αψίδα είναι η Σοφία και η Ισχύς, το Ιαχείν
(ιαχή: λόγος σωστά και ηχηρά προφερόμενος προς ενεργοποίηση της πράξης) και το Βοάς (βοή: η απαραίτητη άναρχη δύναμη πίσω απο την έκφραση του λόγου, προς επίτευξη του αποτελέσματος). Τα βρίσκετε "μασονικά" ή "εβραϊκά" εσείς αυτά;

Ας εξετάσουμε λίγο τις δύο κολόνες - κίονες, που υποτίθεται πως φιγουράριζαν στο ναό του Σολομώντα και που έφεραν τα... "εβραϊκά" ονόματα "Ιαχείν" και "Βοάς".

Κατ' αρχάς, είναι εμφανέστατο οτι οι ονομασίες Ιαχείν και Βοάς δεν είναι εβραϊκές ή "δυτικο-απόκρυφες", είναι ελληνικότατες!

Η ιαχή, που συνδέεται με τον Ίακχο, είναι η συντονισμένη κραυγή του πλήθους, το σύνθημα, και εκφράζει τη συλλογική προσπάθεια, την Τάξη, την οργάνωση, τη δημιουργία, αλλά και την αιώνια, μα και συγκροτημένη μάχη προς αποκατάσταση της Ισορροπίας.

Όσο για τη Βοή, που συνδέεται με το άλλο πρόσωπο του Θεού, τον ενστικτώδη, παρορμητικό Ταύρο - Βου, εκφράζει τον άτακτο σάλο, το Χάος απο το οποίο μοιραία ξεπηδά η Τάξη.

Τάξη και Χάος λοιπόν, Ιαχή και Βοάς, Ίακχος και Βους! Και αφήστε τους Μασόνους να ψάχνουν για σημιτικές ρίζες ή να έχουν αιγυπτιακές φαντασιώσεις. Η αλήθεια δεν έχει ανάγκη απο δεκανίκια για να σταθεί στον Ήλιο. Υπό το φως του Ηλίου είναι εντός κλίματος...
 

 
Πηγή

Nτορέτα Πέππα: 
«Εγώ Ειμί ο Διόνυσος - Ελληνική Θεουργία», 
εκδ. «ΕΠΟΣ» (2000)

Δια την αντιγραφήν,
Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς  
✩☿Z =))=IΦI=((= S☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿Z =))=IΦI=((= S☿✩


(Υ.Γ.: παρακαλούνται οι αντιγραφείς 
να παραπέμπουν στην σελίδα 
που βρίσκουν κάθε κείμενο
διότι γίνονται ανανεώσεις)

4 σχόλια:

  1. ἔχεις κάπου μπερδέψη μερικὰ πράγματα... σὰν νὰ σοῦ παίρνουν τὴν μπουκιὰ ἀπ᾽τὸ στόμα καὶ σὰν νὰ βλέπῃς παντοῦ συγκρούσεις.
    Ἐπιλογή σου, ὅπως καὶ ἡ γενίκευσις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι η αλληγορική Ιαχή -ήχος του βέλους , το οποίο βρίσκει τον Ταύρο ριχνωντάς τον κάτω, εις χούν -χ-ώμα, του οποίου το μάτι- όμμα έπαψε να ενορά - βοά -βοή , λόγω του φόνου , και το βοοειδές-οιδές δεν θορυβεί πιά, αλληγορώντας τον σύγχρονο άνθρωπο , ο όποιος δεν Διορά με το όμμα του ΔΙΟΣ . Κατά την έλευση του αστερισμού του Ταύρου το 3665 -1788 , ο οποίος προέβαλε κατά την εαρινή ισημερία , ώς αλληγορικά νεκρωθείς, από το βέλος -ακτινα του Εκάεργου Εκηβόλου Απόλλωνος- Ηλίου, το οποίο διέσχιζε κάθετα τους δύο άξονες της Γης με την Ιαχή και την βοή του , όπου ο ένας άξονας παραπέμπει στον αστερισμό του Βοότη τα δύο βόδια και το άροτρο , και ο άλλος στου Ηνιόχου , ως ην-ιοχείν τους βούς , 1-1 = 11 (ΕΝ-ΔΕΚΑ Κ - ΑΔΕΝΕ ) για κάθε κολώνα , και την Αίγα που κρατεί , να παραπέμπει στο Νότο και τον Αιγόκαιρω. Έτσι ο μεταφορικά κεραυνοβολημένος από τον κεραυνό του ΔΙΟΣ μεταξύ των δύο στύλων, ΔΙΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ παίρνει στην ράχη του σπονδυλική στήλη, την ΕΥΡΩΠΗ, αποκτώντας την ευρεία οπή-σφαιρική πολυώραση . Ανάμεσα στο ημίφως του βαριά συννεφιασμένου ουρανού , του μεταξύ Πανσελήνου -Αρτέμιδος, και Ηλιακού- Απολλώνιου φωτός της μυήσεως- ημίσεως -ισημερίας,των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου , προβάλει η λάμψης και η Ιαχή μετά της Βοής, του ΚΕΡΑΥΝΟΥ -ΑΙΓΟΚΑΙΡΩ- ΑΙΓΙΠΑΝΑ- ΚΕΡΑΣΦΟΡΟΥ ΔΙΟΣ, ώστε Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΕΝ ΤΩ ΟΥΡΑΝΩ ΖΕΥΣ , ΕΛΑΥΝΩΝ ΠΤΗΝΟΝ ΤΕΘΡΙΠΟΝ ΑΡΜΑ , ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΡΕΥΕΤΟ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε, ρωτήστε, προτείνετε: