Γιατί ΜΟΝΟτονικό.
Γιατι ΟΛΑ τα αρχαία ελληνικά
αλφαβητικά κείμενα,
γράφτηκαν πρωτότυπα,
ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΤΟΝΑ.
Το πολυτονικό ναι μεν επινοήθηκε περί το 200 π.Χ., αλλά ουδείς έκανε χρήση του πέραν ΜΕΤΑγραφής των Ομηρικών, και της μετάφρασης των εβραϊκών κειμένων στα ελληνικά απο τους Ο' (Εβδομήκοντα) ιουδαίους.
Γύρω στο 1.000 "ΜΕΤΑ Χριστόν", οι βυζαvτιvοί άρχισαν συστηματικά να μετατρέπουν τα κεφαλαία άτονα αρχαία γράμματα, όλων των κειμένων, σε μικρά με τόνους και πνεύματα.
Όλοι οι πάπυροι, περγαμηνές και οι νεότερες ανατυπώσεις και εκδόσεις τους με μικρογράμματες παραλλαγές ελληνικής γραφής τόνους και πνεύματα, αφορούν νεότερες ΜΕΤΑγραφές κειμένων.
Έτσι, με αυτή την αντικατάσταση, σιγά σιγά το πολυτονικό ταυτίστηκε με τα αρχαία ελληνικά κείμενα, μόνο στην αντίληψη των νεο-ελλαδιτών φυσικά, έχοντας -όντας σε ευρεία διάδοση- ζωή ούτε 1.000ων ετών, και αυτά τα έτη που έχει είναι απο το 1.000 ΜΕΤΑ Χριστόν και μετά.
Μέχρι τότε, και οι βυζαντινοί ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΤΟΝΑ αντέγραφαν τα αρχαία ελληνικά κείμενα, όπως φαίνεται παντού, και στο παρακάτω απόσπασμα της "Πολιτείας" του Πλάτωνος:
Προκειμένου να έρθει κάποιος σε πραγματική επαφή με τους συγγραφείς των κειμένων, και με τους Εν-Πνευστές τους, θα πρέπει να τα μεταγράψει μονο-τονικά ή ατονικά κεφαλαία.
Άλλωστε το πολυτονικό ταλαιπωρεί και κουράζει κατά την ανάγνωση.
Για πρακτικούς λόγους, σημειώνουμε έναν τόνο για να προσανατολιζόμαστε άμεσα σε ποιο φωνήεν πρέπει να τονίζουμε κατά την ανάγνωση και προφορά.
Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿Z =))=IΦI=((= S☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿Z =))=IΦI=((= S☿✩
(Υ.Γ.: παρακαλούνται οι αντιγραφείς
να παραπέμπουν στην σελίδα
που βρίσκουν κάθε κείμενο
διότι γίνονται ανανεώσεις)
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿Z =))=IΦI=((= S☿✩
(Υ.Γ.: παρακαλούνται οι αντιγραφείς
να παραπέμπουν στην σελίδα
που βρίσκουν κάθε κείμενο
διότι γίνονται ανανεώσεις)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχολιάστε, ρωτήστε, προτείνετε: